Finca La Mascota Vineyards Mendoza Argentinië

De Argentijn

Wat schenken Argentijnen bij hun beroemde asado? De karakterwijnen uit Mendoza !
De Bordeaux-druif Malbec is tegenwoordig een Argentijnse specialiteit, en deze wijn wordt gekenmerkt door veel fruit met een goede ondersteuning van het hout wat gebruikt is voor de opvoeding van de wijn.

La Mascota Vineyards, de wijngaarden liggen aan de voet van het Andesgebergte, op amper duizend meter afstand van de rivier de Mendoza. De wijnstokken krijgen een frisse bries die uit de bergen afdaalt en langs de rivier waait, wat allemaal bijdraagt aan het genereren van grote temperatuur bereiken. De grond is overwegend alluviaal, met een leembodemoppervlak, en rots wordt gevonden op een diepte van 60 cm. En zo is Finca La Mascota gevestigd in een perfecte omgeving en een van de meest gerenommeerde en prestigieuze wijnbouwgebieden in Mendoza.

De wijngaarden beslaan 100 hectare grond, waarvan 97 met druiven worden ingeplant. De belangrijkste geproduceerde rassen zijn Cabernet Sauvignon, Malbec, Cabernet Franc en Shiraz bij de rode wijnen en Chardonnay bij de blanke wijnen. De oudste wijn is een Cabernet Sauvignon die 41 jaar geleden werd geplant. De gemiddelde leeftijd van de wijngaarden is 30 jaar, gaande van de 5 jaar oude nieuwe blokken tot de oudste die in de jaren ’70 zijn geplant.

Cruz de Piedra maakt deel uit van de traditionele “Primera Zona”, een eersteklas wijnbouwgebied in Mendoza, Argentinië. Het is deze regio die de opkomst zag van de prestigieuze merken die in de geschiedenis werden erkend als de beste exponenten van de Argentijnse wijnindustrie.