De Grendel Coastel Region Zuid-Afrika

Nieuw leven

Al sinds 1720 wordt er geboerd op De Grendel, een historisch landgoed op de Tygerberg bij het huidige Durbanville en de familietradities van toen staan nog steeds hoog in het vaandel.
De oude gebouwen van De Grendel werden in 1891 gekocht door de politicus en zakenman Sir David Pieter de Villiers Graaf om zijn volbloed Arabieren te huisvesten !

Pas in 1999 plant de derde generatie de eerste druiven. Het succes komt echter pas als in 2005 Sir de Villiers Graaf – de vierde generatie – de beroemde wijnmaker Charles Hopkins inhuurt en die mag een compleet nieuwe wijnkelder bouwen.

De wijngaarden zijn perfect gelegen op zo’n 350 meter hoogte, pal aan de kust vlak ten noorden van Kaapstad met een majestueus uitzicht op de Tafelberg. Deze gunstige ligging zorgt ervoor dat de druiven profiteren van de verkoelende winden vanaf de Atlantische Oceaan. Hierdoor blijven de zuren in de druif behouden wat voor een mooie balans tussen zuren en rijpheid zorgt. Dit komt de kwaliteit van de wijnen ten goede.

Wijn wordt er pas geproduceerd sinds 2003. Maar hoe !

Dat gebeurt nu al weer ruim 10 jaar onder de supervisie van de zeer ervaren wijnmaker Charles Hopkins. Zodoende heeft De Grendel zich in korte tijd weten te ontpoppen als een ware smaakmaker binnen Zuid Afrika.
Die investering, samen met de kennis van Hopkins en de superieure kwaliteit van de wijngaarden gelegen op de Tygerberg geven het oude Estate een nieuw leven als wijnbedrijf.

De wijnen van De Grendel worden wereldwijd bekroond met prijzen en met hoge waarderingen in de toonaangevende Platter Guide.
Deze wijn heeft de beoordeling gekregen: Gold International Wine & Spirits Competition 2018