Wijnkeuze-online staat voor verantwoord genieten

Wijnkeuze-online.nl staat voor verantwoord genieten. Wij willen volwassenen laten genieten van momenten met een lekker glas, maar vinden het daarbij heel belangrijk dat je er verantwoord mee omgaat.

Als wijnhandel willen we onze bijdrage leveren aan het bevorderen van verantwoord alcoholgebruik en het terugdringen van alcoholmisbruik. Wijnkeuze-online.nl kent én neemt haar verantwoordelijkheid in het tegengaan van verkoop aan minderjarigen.
Wijnkeuze-online.nl onderschrijft de regels en wetgeving die bestaan voor de verkoop van alcoholhoudende dranken en houdt zich hier strikt aan.

Jongeren en alcohol
Wijnkeuze-online.nl verkoopt geen alcoholhoudende dranken aan jongeren onder de 18 jaar. Wij verkopen dranken uitsluitend aan kopers van 18 jaar en ouder. Niet alleen omdat dit wettelijk verboden is. Maar vooral ook omdat jongeren helemaal geen alcohol zouden moeten drinken. Wijnkeuze-online.nl heeft geregeld dat de chauffeur van de pakketdienst bij aflevering van de bestelling om een legitimatie vraagt als getwijfeld wordt of de persoon die de bestelling in ontvangst wil nemen meerderjarig is. Als blijkt dat hij of zij niet meerderjarig is, levert de chauffeur niet af en neemt de bestelling mee terug.
Word je in een winkel jonger geschat dan 25, maar ben je dit (al lang) niet meer? Vat het op als compliment!

Tips voor ouders
• geef zelf het goede voorbeeld aan je kinderen, drink met mate
• stel duidelijke regels: geen alcohol onder de 18
• informeer jezelf over de werking en de gevolgen van alcohol

Nuchtere feiten
Wist je dat hoe meer je drinkt van een drankje, hoe minder je proeft? En dat je niet beter, maar juist slechter slaapt wanneer je alcohol gedronken hebt?

Meer informatie?
Bezoek dan zeker ook eens de onderstaande websites:
Alcoholinfo
Bob: daar kun je mee thuiskomen! 
Stiva
NIX 18 
Wim over wijn