Kerstmis is een feest van tradities. Geboren vanuit een religieuze geschiedenis is het tegenwoordig vooral een periode van samenzijn met het hele gezin of de hele familie. Daar horen twee zaken onmiskenbaar bij: het kerstpakket en de gezelligheid op kerstavond. Daarom twee keer een top-5 met ingrediënten voor een geslaagd kerstfeest. Bedoeld voor de werkgever als directeur, maar ook als partner en vader of moeder.

Het kerstpakket

Zodra de man of vrouw des huizes (of misschien wel allebei) met die (grote) doos onder de arm thuiskomt, is de kerstbeleving begonnen. Maar hoe zorgt een werkgever er nou voor dat het kerstpakket ook daadwerkelijk in de smaak valt?

We geven onze visie in een top-5:

1.
Belangrijk bij het samenstellen: kies niet voor uzelf, maar voor uw personeel. Waar worden zij blij en gelukkig van?
2.
Houd als het mogelijk is rekening met persoonlijke situaties. Zijn er medewerkers die niet drinken? Heel erg van bepaalde lekkernijen houden, of misschien een voedselallergie hebben?
U maakt een uitstekende indruk als u er bij het samenstellen rekening mee houdt. Hier is onze keuze voor de biologische kerst voor iedereen de juiste keuze. Wijnliefhebbers gaan voor ons Wijn- of samgesteld pakketpakket
3.
Kies niet te exclusief, maar juist voor gangbare producten. De kans is groot dat u uw medewerkers blijer maakt met toastjes en een kaasje dan met dure kaviaar.
En voorzie dat toastje liever van een vriendelijke brie dan een uitgesproken camembert.
4.
Cadeaubonnen in / in plaats van het kerstpakket? Het kan, maar zorg dat het toegankelijk blijft en geen reclamepakket wordt.
Áls u kiest voor geschenkbonnen, houd ze dan vrijblijvend. Abonnementen, extra kosten, lidmaatschappen – niet doen.
5.
Maak een feestje van de uitreiking! Roep uw medewerkers voor het einde van de middag bij elkaar en geniet samen van een hapje en een drankje.
Na de borrel is iedereen in kerstsfeer. En als afsluiter staat er voor iedereen een mooie, goedgevulde doos klaar. Succes gegarandeerd!
 (door Casper Baan)

BESTEL TIJDIG, dan bent u niet te laat !

Kerstavond

En dan is het kerstavond! Een geslaagd kerstfeest valt of staat bij een goede sfeer.

Wederom een top-5 van aanraders!

1.
Ruim een plekje onder de kerstboom in voor het kerstpakket. Het blijft lekker (dicht!) staan tot het daadwerkelijk kerstavond is en het gezin compleet is.
Het moment van uitpakken wordt daardoor extra feestelijk.
2.
Maak tijd voor het diner! Het hoeft geen exclusief vijfgangendiner te zijn, maar door lekker te tafelen ontstaat vanzelf een goede stemming.
3.
Zorg voor de juiste sfeer. Een kaarsje, kerstverlichting, bijpassende muziek, het doet het gegarandeerd goed.
En o ja, wees slim en zoek ruim van tevoren dat leuke kerst-tafelkleed op…
4.
Zorg voor en na het diner voor wat lekkers op tafel. Een sneetje kerstbrood bij het thuiskomen bijvoorbeeld.
En na het eten koffie of thee, maar wie weet ook wel warme chocomel of glühwein. Met kerstbonbons uiteraard, wie weet uit het kerstpakket?
Of een lekker sap je of smoothie, misschien ook uit het kerstpakket?
5.
Een moderne afsluiter: alle schermpjes gaan uit op kerstavond. Smartphones, tablets, iPads en ook de televisie.
Haal in plaats daarvan weer eens een ouderwets gezelschapsspel tevoorschijn. Heerlijk ouderwets genieten…
Probeer het tenminste voor een uurtje en kijk wat er gebeurt!