Michel Torino Coleccion Calchaqui Valley Argentinië

Het verhaal van de wijnen begint aan het einde van de negentiende eeuw in een afgelegen en onontgonnen gedeelte van Noord-Argentinië. Samen met duizenden Europese immigranten die het nieuwe continent verkenden, kwam er één specifieke familie geschiedenis schrijven. De Franse broers David en Salvador Michel en de Italiaanse vrouw van David, Gabriela Torino, arriveerden in de tweede helft van de 19e eeuw in de provincie Salta.

Avontuurlijk, vrijgevochten en gepassioneerd, worden ze beschouwd als een van de pioniers om wijnen in de Calchaquí-vallei te hebben geplant. In 1892 richtten ze “Michel Torino Hermanos” op. Vanwege de hoge ligging was dit niet een vallei die naar verwachting druiven zou telen. En toch was het potentieel ervan, zoals ze snel ontdekten, enorm. Een oase in het midden van de woestijn, 1700 meter boven zeeniveau!

Toen David en Gabriela stierven, lieten ze hun kinderen achter om de nieuwe wijngaard te ontwikkelen. Ze plantten de eerste Torrontés-druiven in de vallei – tegenwoordig favoriet van wijnliefhebbers – en verwierven in 1925 ook meer hectaren. Hun talent en knowhow hebben de wijngaard nooit verlaten. Michel Torino is nog steeds een familiewijn – maar het heeft internationale faam bereikt.

Het was de eerste Argentijnse wijn die in de wereld werd geëxporteerd. Sommigen vragen zich misschien af: “Wat is het geheim van deze familie?” Het antwoord is altijd dat de Frans-Italiaanse expertise, samen met het buitengewone potentieel van de vallei, zorgt voor een succesvolle onderneming.

Dus, willen ze dat terwijl je geniet van de wijn, je dit verhaal onthoudt. Ze hopen dat je teruggaat in de tijd, naar onze Frans-Italiaanse roots, naar een land dat ooit onaangetast en onbegrensd was, naar het begin van een nieuwe wijnervaring. Verdwaal in de geur van pruimen en kersen van de Malbec. Teken het frisse citroenaroma van de Chardonnay. Ontdek zelf waarom u nooit nog een andere Torrontés-wijn zult proberen die niet uit de Calchaquí-vallei komt!