El Esteco Don David Valle de Cafayate Argentinië

Een verborgen schat op de top van de wereld

Wat maakt Calchaquí Valleys zo speciaal? Heel simpel: het is een van de mooiste en meest opmerkelijke plekken ter wereld. Maar het gaat niet alleen om de adembenemende landschappen, die zijn ingesnoerd door rivieren, bergen en valleien; of over zijn cultuur, een mix van de meest charmante Argentijnse folklore: de Calchaqui-valleien zijn een juweeltje in de wereld van wijn maken.
Een geïsoleerd stuk woestijn met unieke kenmerken die maak het ideaal om de hoogste wijngaarden ter wereld te laten groeien

Een uniek Terroir dat exclusief is genesteld in het hart van deze regio, schijnbaar ongeschikt voor de druiventeelt, staat Cafayate, een afgelegen stuk woestijn met unieke kenmerken die het ideaal maken om de hoogste wijngaarden ter wereld te laten groeien.
Op meer dan 1.800 meter boven de zeespiegel, genereert het verrassend brede temperatuurbereik opmerkelijke contrasten tussen de warme dagen en koude nachten, waardoor rijp bessen kunnen worden ontwikkeld die het beste van de regio condenseren.

Het woestijnklimaat en de bodem, die arm zijn aan organisch materiaal definieert een uniek terroir dat exclusief is voor deze kleine regio, waardoor we de meest onderscheidende en elegante high-end wijnen kunnen verkrijgen, met een grote concentratie van kleuren, diepe aroma’s en goed gedefinieerde smaken. De valleien van Calchaquí zijn een juweeltje in de wereld van wijn maken

De Calchaquí Valleys-regio is waarschijnlijk een van de weinige plaatsen in de wereld die bewondering verdient. De aard van deze locatie verbaasd de bezoeker: tussen de weelderige vegetatie van het Yunga-woud, de rivieren en rotsachtige bergen, komt onverwacht een stuk woestijn tevoorschijn waar magie gebeurt. Op een ideale hoogte van 1.800 meter boven zeeniveau, met zijn altijd aanwezige zonneschijn en perfecte temperatuurbereik, is de omgeving perfect voor het creëren van hoogwaardige wijnen.

In het hart van deze vallei staat El Esteco met zijn bijna 1.000 hectare aan wijngaarden. Op een verborgen, ongedachte plek voor de productie van geweldige, unieke wijnen.