Kleine Zalze Stellenbosch Zuid-Afrika

Bij Kleine Zalze in Stellenbosch is Vineyard Selection de naam voor wijnen van perfect rijpe druiven uit individuele percelen binnen de wijngaard. Hun opvoeding krijgen ze in de beste eiken vaten. De stijl van Vineyards Selection combineert zodoende structuur en complexiteit met intensiteit, Oude Wereld met Nieuwe Wereld, en is tegelijk typisch Zuid-Afrikaans. Wijnen die prima aan tafel smaken. Logisch voor een wijngoed met een van de beste restaurants van de Kaap.

De wijnen van Kleine Zalze zijn gekenmerkt door een klassieke structuur en complexiteit, gecombineerd met een levendige smaakintensiteit. Ze zijn onmiskenbaar Zuid-Afrikaans in stijl en verfrissend, mooi uitgebalanceerd en geschikt voor bij het eten. De wijnen zijn gemaakt volgens traditionele methoden met minimale interventie in de kelder, maar ondersteund door moderne apparatuur.

Eigenaar Kobus Basson zorgt er voor dat alles tot in de puntjes verzorgd is. Dat geldt ook voor zijn wijnen. Hij stuurt zijn wijnmakers naar wijngebieden over de hele wereld om ervaring op te doen. Hij ontstijgt Zuid-Afrika en maakt wijnen met een internationale signatuur. Dat geldt zeker voor zijn Vineyard Selection en Family Reserve wijnen. Grote klasse !

De intensiteit van de ‘Nieuwe Wereld’ met zijn volle fruitsmaken combineert met de elegantie en structuur van de ‘Oude Wereld’ om wijnen van karakter, complexiteit en balans te verkrijgen die ons Terroir en klimaat weerspiegelen. Deze verfijnde aanpak van wijnbouw en wijn maken, samen met de aandacht voor detail en de persoonlijke benadering die hoort bij een familiebedrijf, dragen bij aan het aanhoudende succes van de wijnen van Kleine Zalze.

De bekroonde wijnen van Kleine Zalze staan bekend om hun uitgesproken Zuid-Afrikaanse karakter en bieden levendige, volle smaken die het lokale klimaat en Terroir weerspiegelen.
Met hun klassieke samenstelling en hun relatie met eten, zorgen de wijnen voor een verfrissende ervaring die doet denken aan het platteland van Stellenbosch.