Bodegas Santa Ana Mendoza Argentinië

Geschiedenis van Bodegas Santa Ana

1891 – Opgericht door Luis Tirasso, een Italiaanse immigrant en een pionier in de ontwikkeling van wijnbereiding in Argentinië.
1979 – Bodegas Santa Ana krijgt de leiding over de verkoop op de binnenlandse markt door innovatieve, succesvolle producten te lanceren.
1980 – De vrucht van groei en consolidatie in de Argentijnse markt door de jaren heen, Bodegas Santa Ana zet zich in voor de aanpak van de internationale markt, en vertaalt het succes ook naar die categorie.

De hoeksteenwaarden van onze wijnmakerij, ervaring en innovatie, zijn attributen waar we buitengewoon trots op zijn, omdat ze alleen het resultaat kunnen zijn van constante toewijding, streven en de drang om elke dag te evolueren.
Met meer dan 120 jaar ervaring in de wijnindustrie, was onze wijnmakerij een van de eersten die in Argentinië werd opgericht. Al met al is innovatie ons bepalende kenmerk geweest, evenals een sleutelelement om ons te positioneren vóór de steeds veranderende consumentenvoorkeuren.
Technologie en state-of-the-art technieken voor het maken van wijn zijn momenteel de drijvende krachten voor ons bedrijf en duiden onze toekomst aan. Onze geschiedenis spreekt van wie we vandaag zijn en waarom onze wijnen steeds vaker worden geselecteerd op de binnenlandse en buitenlandse markt.

Vandaag – duurzaam leiderschap op de binnenlandse markt. Aanzienlijke ontwikkeling en consolidatie in meer dan 50 landen over de hele wereld.
Onze wijnmakerij is de getrouwe weergave van een opmerkelijke geschiedenis gekenmerkt door waarden, cultuur, prestaties en herinneringen aan eindeloze momenten en mensen. Ons architecturale imago combineert onze honderdjarige ervaring in de wijnhandel met een moderne stijl en ultramoderne technologie.

Opslag: 12 miljoen liter (3.170.065 gallons). Roestvrijstalen tanks: 3 miljoen liter (792,516 gallons). Eiken vaten (Frans / Amerikaans): 1200 eenheden
Internationale certificeringen: GMP (Good Manufacturing Practice), HACCP (gevarenanalyse en kritiek controlepunt), BRC [Hoogste niveau] (goedkeuring door British Retail Consortium Standard)

Organische certificeringen: FOAM (Internationale Federatie van biologische landbouwbewegingen), NOP (National Organic Program – USDA), Canada Organic (Canadian Food Inspection Agency), KRAV (Zweedse organische normen), Braziliaans biologisch product (IBD-INFOAM).