Santa Alicia Valle del Maipo / Valle Central Chili.

Deze producent maakt veel wijnen, waaronder die van druiven Carmenere, Sauvignon Blanc, Malbec, Merlot, Bordeaux Blend Red, Cabernet Sauvignon – Merlot, Chardonnay, Syrah, Grenache – Syrah en Pinot Noir.
Dit is minder bekend bij wijnen uit de Cachapoal-vallei.

Cachapoal Valley is een centrale wijnstreek in Chili die de noordelijke helft van de regio Rapel Valley vormt. Gelegen tussen de valleien van Maipo en Colchagua in het noorden en het zuiden. Verschillende prestigieuze Rapel Valley-wijnen zijn echter melanges van fruit uit zowel Colchagua als Cachapoal-wijngaarden en enkele veelbelovende wijnhuizen vestigen zich in dit gebied. De meest opvallende wijnen uit de regio zijn gemaakt van Cabernet Sauvignon en Carmenère met ondersteuning van Merlot, Syrah en Chardonnay.

Cachapoal Valley deelt zijn naam met de rivier die door zijn centrum stroomt, van het Lago Rappel in het westen tot de stad Rancagua in het oosten, en de geografie van de vallei is zodanig dat de vorm, net als zijn landbouw, nauw verbonden is met de gelijknamige rivier. De oostelijke rand van de brede vallei wordt gemarkeerd door de westelijke hellingen van de Andes, terwijl in het noorden en noordwesten de 1.500 m heuvels van de kustgebieden, die eigenlijk dichter bij de Andes liggen dan zij aan de kust liggen.

De vallei is goed beschut tegen de verkoelende invloeden van de Stille Oceaan en heeft een gematigd mediterraan klimaat. De meeste opmerkelijke wijn- en wijngaarden van Cachapoal bevinden zich in het oosten van de regio, waar de hellingen van de Andes beginnen op te stijgen van de warmere vallei. Hier genieten de wijnstokken van Cabernet Sauvignon van het heersende zonlicht, terwijl dichter bij de kust wat zeewind doorsijpelt en zorgt voor een mesoklimaat dat uitstekend is voor de productie van Carmenère.

De meeste regen van Cachapoal valt in de winter en de warme, droge zomer zorgt ervoor dat de wijnstokken een lang, zelfs groeiseizoen hebben. Dit is essentieel voor de productie van premium druiven en zorgt voor maximale rijpheid die niet ten koste gaat van de zuurgraad.

In het oosten van Cachapoal zijn de grind en zandige gronden colluviaal en zijn in de loop van de tijd vanuit de hellingen van de Andes in de vallei afgezet door zwaartekracht en regen. Hun vrij-drainerend karakter beperkt opbrengst en groeikracht, leidend tot kleine, geconcentreerde bessen die dichte, goed-gestructureerde wijnen produceren.
De bodems van West-Cachapoal zijn een iets vruchtbaardere leem, waarvan sommige lokale wijnmakers zeggen dat ze ideaal zijn voor het kweken van de iconische variëteit Chili, Carmenère. Die delen van Cachapoal met minder effectieve drainage kunnen op dezelfde manier worden geëxploiteerd voor groeiende soorten die de voorkeur geven aan vochtige grondsoorten.