EEN FAMILIEVERHAAL VAN WIJNSTOK TOT WIJN
Sinds 1707 heeft de familie Bosman altijd geloofd in het respecteren van het land en de mensen die het land bewerken. In de loop van de tijd zijn ze uitgegroeid tot een toonaangevende producent van Fairtrade-wijn uit Zuid-Afrika, toegewijd aan verantwoordelijke handgemaakte wijn.

DE ACHTSTE GENERATIE
De rijke geschiedenis van de Bosman Family Vineyards is een bewijs van de toewijding van het gezin aan mensen, het land en natuurlijk de kunst van het maken van wijn. Lelienfontein, de thuisbasis van Bosman Family Vineyards, werd oorspronkelijk uitgegeven aan de Franse Hugenoten, Philip de Royan in 1699. De eerste generatie van de familie Bosman arriveerde op de boerderij in 1798.
De eerste voorouder van het gezin, Hermanus Bosman, was een sieketrooster (verzorger) die in de Kaap werkte en een centrale rol speelde in gemeenschapsontwikkeling en sociale verheffing. Bosman leefde onder het motto van het familiewapen: ‘geloof, hoop en liefde.’ Zijn vooruitstrevende denken, verlangen om zijn medemens te helpen, en diep respect voor de harmonie van de natuur informeerde alles wat hij deed, en vormde zowel de toekomst van de boerderij en de generaties die volgden.

De familie Bosman produceerde tot 1957 wijn op het landgoed, toen het gezin zich op hun wijnbouw richtte. In 2007 keerde de 8e generatie, Petrus Bosman, terug naar de langverwachte familiedroom en bracht de eerste wijnen uit hun onlangs gerenoveerde 260 jaar oude kelder uit. Tegenwoordig zijn de nazaten van Hermanus Bosman trotse bewakers van zowel zijn land als zijn nalatenschap, toegewijd aan verantwoord, handgemaakt wijn maken.

EERLIJKE HANDEL: Fairtrade
Met een lange geschiedenis en een trotse erfenis, zijn Bosman Family Vineyards er ten diepste op gebrand om het oude met het nieuwe te laten samensmelten, omdat ze een lange traditie combineren met de allernieuwste innovatie.
Een toewijding aan kwaliteit betekent dat alles van het enten van de wijnstokken tot het plukken van de druiven met de hand wordt gedaan. De processen zijn traag en nauwgezet, vereisen minimale interventie en zorgen ervoor dat de kwaliteit van het fruit te allen tijde wordt geprioriteerd. Plant met hoge dichtheid met 8000 wijnstokken per hectare verbetert de kwaliteit van de druiven nog verder, terwijl de expertise van de Bosman op het gebied van wijnbouw zorgt voor de ultieme controle van wijnstok tot wijn.

Maar de familie Bosman zet zich in voor meer dan alleen wijn. Geïnspireerd door een diep respect voor mens en natuur, hebben ze lang geloofd in en sociale, economische en ecologische praktijken geïmplementeerd die de gemeenschap ontwikkelen en duurzame landbouw bevorderen. De relatie tussen het gezin en hun team komt tot uiting in het feit dat veel van de 260 voltijdse werknemers op het landgoed families van de 5e generatie zijn met een even grote passie voor wijn maken als de Bosmans zelf. In 2009 ontvingen de ethische en duurzame methoden van de Bosmans voor het produceren en verhandelen van hun wijn officiële Fairtrade-certificering. In 2008 zag een belangrijke joint venture tussen Bosman Family Vineyards en de Adama Workers Trust de formatie van de grootste Black Economic Empowerment-deal in de wijnindustrie tot nu toe, waarbij in aanmerking komende werknemers mede-eigendom kregen van 430ha landbouwgrond.

Wijn maken in een 260 jaar oude kelder. De oorspronkelijke 18e-eeuwse kelder van de familie Bosman werd liefdevol en zorgvuldig gerestaureerd in 2006, waarbij veel van de oorspronkelijke kenmerken van de kelder in de renovatie werden bewaard. Erfgoed is duidelijk zichtbaar in de prachtige muren van de oude kraal, de open cementgistingstanks, de dakconstructies en de dikke originele keldermuren. De oude productiekelder maakt de perfecte proefruimte, terwijl de originele open gistingstanks de vinoteque hosten. Om persoonlijke aandacht en een persoonlijke ervaring te garanderen, zijn wijnproeverijen alleen op afspraak.

DE WIJNEN
Met een van de vooraanstaande wijnbouwbedrijven op het zuidelijk halfrond en 3 verschillende teeltgebieden om hun melanges te cultiveren, hebben de Bosman Family Vineyards ongeëvenaarde toegang, kennis en expertise als het gaat om het maken van hun wijnen. Een strikt selectieproces in de wijngaard en de kelder betekent dat alleen de bovenste 5% van de totale oogst wordt gebruikt voor de productie. Terwijl historische wijnstokken verschillende jaargangen bieden, zorgt een bloeiende wijnbedrijf voor constante innovatie en de perfecte mix van oud en nieuw.