Verzenden & Milieu.

Het milieu komt duidelijk bij ons op twee momenten aan de orde:

  • de transportverpakking, hier worden zware dozen voor gebruikt om uw flessen en glaswerk te beschermen
  • het transport, de bezorging van bestellingen

Op het eerste kunnen we meer sturen dan op het tweede punt.

Verpakkingswinst.
De flessen worden door ons uit de originele verpakking gehaald en omgepakt in de zware verzenddozen. Hier is veel milieuwinst te behalen als dit kan vervallen.
Dit zijn we nu aan het doen, de pakketvervoerder vervoert uw bestelling in de originele verpakking in herbruikbare kratten. Wij zetten de bestelling in de originele wijnverpakking in de krat en verzegelen die. De chauffeur komt bij u aan de deur en als u thuis bent opent hij/zij de krat en overhandigd uw bestelling. De krat gaat dan weer mee terug om op nieuw te gebruiken.
Met de dank van het milieu !

Transportwinst.
Vandaag besteld, morgen in huis of vanmorgen besteld en vanavond nog in huis. Bedrijven beconcurreren en het is een wedstrijd geworden wie het snelste en beste dit kan waarmaken. Alleen waan winnaars zijn, zijn ook verliezers.

De verliezer is ons milieu.
Want er wordt niet verteld hoeveel extra ritten met al die dieselbussen en vrachtwagens gemaakt moeten worden om de beloftes waar te maken met alle negatieve milieu gevolgen als resultaat.

Daar doen wij daar niet aan mee.
Door de bestellingen op een normale wijze aan te leveren kunnen de pakketbezorgers de pakketstromen op elkaar afstemmen en zijn vele gecombineerde ritten mogelijk, dus geen extra maar minder ritten.

Gevolgen voor u? 
Dat u uw bestelling één of twee dagen later ontvangt met de dank van het milieu !

Extra ritten voorkomen?
Als u niet aanwezig bent als uw bestelling wordt afgeleverd, moet de chauffeur een dag later weer terug komen (extra rit).
Dus kijk ‘s-avonds in uw mailbox naar het bericht van de pakketbezorger en pas indien nodig de bezorging aan om onnodige extra ritten te voorkomen/
Een goed alternatief kan zijn uw bestelling tussen 18 en 22 uur te laten bezorgen, dan zijn de meeste mensen thuis !
ook hier is het milieu winnaar !