High Wine: klein en fijn

Verras uw bezoek met een High Wine
Wijn met een hapje presenteren is niets nieuws. Maar serveer je het hapje op het glas dan heb je een verrassende presentatie. High Wine is daardoor een geweldige invulling voor het borrelmoment. Doordat het kleine gerechtjes zijn, is het een prima invulling gasten die geen volledige maaltijd wensen.

Bij een High Wine worden kleine gerechten geserveerd bij een passende wijn. Een High Wine is pas echt geslaagd als wijn en gerecht elkaar versterken.
Zorg daarom dat de kleine gerechtjes passen met de wijn of elkaar versterken. Serveer een volle witte wijn bij vette, romige gerechtjes. Zoet gaat mooi samen met zoet, maar ook met zoute hapjes en kazen. Een friszure wijn wordt zachter bij gerechtjes met zure elementen, zoals tomaten of kappertjes. Vertel welk hapje je serveert en waarom deze juist zo mooi past wij de wijn en je hebt direct een mooi verhaal aan tafel.

Mondavi, Woodbridge Chardonnay California, USA
Zonnig en zacht met een friszure afdronk. Mooi bij gegrilde groenten of kruidige kip met citrusfruit.
Wijn-spijs: Gegrild spiesje van kipfilet met ananas en ananas-salsa met koriander.
Torrevento Torre del Falco Puglia, Italië
Deze robuuste, rijpe wijn van nero di troia vraagt om wild, bijvoorbeeld ree met cranberry.
Wijn-spijs: Wildpaté met Ardeense uiencompôte, pistache-crumble, cranberry’s en bieslook.
Michele Chiarlo Moscato d’Asti Piemonte, Italië
Sprankelend en friszoet fruit. Drink deze bubbel bij een mooie Italiaanse ham met meloen.
Wijn-spijs: Cantaloupe en Galia meloenbolletjes met serano-ham en chips van ham met balsamico.
Lergenmüller Spätburgunder Pfalz, Duitsland
Een rijpe, aardse Pinot Noir-stijl, en daardoor bijzonder lekker bij vis van de grill.
Wijn-spijs: Gegrilde rode mul geserveerd op geroosterde tomberry’s met knoflook en tijm.
Lergenmüller Weisser Burgunder Trocken Pfalz, Duitsland
Deze ronde, kruidige wijn kan wel wat hebben. Mooi bij kwartel of lichte gerechtjes met lam.
Wijn-spijs: Lolly van kwartelboutje gegaard in gerookt spek met gekonfijte peer.
Santa Alicia Anke Blend 2 Winemakers Selection Maipo Valley, Chili
Krachtig rood uit Chili. Perfect bij een stoer gerecht, zoals steak van de grill met zoete aardappelchips.
Wijn-spijs: Tataki van biefstuk met furikake en groentenchips.
Luis Felipe Edwards Gran Reserva Chardonnay Colchagua Valley, Chili
Door zijn vette, rijpe tonen een goede begeleider van gerookte zalm of pittige gamba’s.
Wijn-spijs: Mini rouleaux van gerookte zalm met gebakken coquille en chuka wakamé.
Luis Felipe Edwards Reserva Shiraz Colchagua Valley, Chili
Een klassieker, wild met rode kool. Deze intense, kruidige Shiraz maakt het nog lekkerder.
Wijn-spijs: Mini wrap met pulled wild boar, rodekoolsalade met krenten en appelstroop.
Bassermann-Jordan Blanc de Noir Pfalz, Duitsland
Elegant wit gemaakt van blauwe druiven. Serveer er lichte gerechtjes bij met asperges of vis.
Wijn-spijs: Gerookte paling gelakt met oestersaus, gebrande komkommer en jonge blaadjes Romeinse sla.

Passende schaaltjes
Niet ieder schaaltje past mooi op een glas. Het moet stevig op het glas staan, niet schuiven tijdens het uitserveren en er moet een gerechtje mooi in passen. Wij hebben uit het assortiment een aantal schaaltjes uitgetest die vrijwel op ieder wijnglas passen.
Luminarc Cosmos schaaltje Ø 10cm
WK18ba058870
Villeroy & Boch Corpo Schaaltje wit Ø 9 cm
WK18ba309307
Cosy &Trendy Okinawa Schaal zwart Ø 10 cm
WK18ba695729
Intermezzo Portofino Sausschaaltje wit Ø 9 cm
WK18ba808518